5-dagars tyst retreat Tofta Spa, Kungälv, 11-16 juli 2017

Yoga, Mindfulness, Självmedkänsla

 

Tid: tisdag kl. 17.00 – söndag 16 juli kl. 14.00

Plats: Tofta Spa, Kungälv (Västkusten)

 

I sommar så erbjuder jag igen en möjlighet att komma på ett tyst 5-dagars retreat med yoga, mindfulness och självmedkänsla. Vi kommer att vara på vackra Tofta Spa/ Tofta Retreat, ca 35 minuter med bil norr om Göteborg. Det är en fantastiskt fin västkustmiljö med några minuters promenade ner till havet.

Att åka på ett tyst retreat är att ge sig själv en möjlighet att komma hem till sig själv, att ankra i den stillhet som finns här och nu. Denna gång så kommer vi att arbeta mycket med yoga, varvat med sittande, gående och liggande meditationer – och allt i en tydlig attityd av självmedkänsla. Även konkreta övningar i självmedkänsla finns med.

Morgonen börjar med ett pass “Ashtanga Yoga för alla” (innebär att passet kommer att utformas utifrån vilken grupp det blir, men alltid med fokus på den egna kroppen och dess förutsättningar, fokus på andningen och att kunna behålla stabilitet i positioner och rörelser. Vänlighet, kärleksfullhet och medkänsla med sig själv och den egna kroppen i varje andetag.) Det behövs ingen tidigare erfarenhet av just Ashtanga Yoga för att kunna vara med. Därefter frukost, följt av en paus. Sedan varvar vi olika meditationer och övningar i självmedkänsla och jag ger ett dharmatal/inspirationstal innan lunch. Efter lunch en paus. På eftermiddagen blir det lite mer meditation och innan middagen gör vi ett längre pass Mindfulness Yoga – väldigt mjukt och långsamt. Efter middagen så har vi ett kvällspass med meditation och möjlighet till enskilda samtal med mig om praktiken och hur det går under retreatet.

Det kommer också att finnas möjlighet att ta använda bastu och bubbelpool under veckan.

OBS – ger behörighet till lärarutbildning inom MBSR och Mindful Self-Compassion vad gäller tyst retreat-kravet.

Lärare: Pake Hall - Meditationslärare inom MBSR och Path of Freedom, Teacher Trainee inom Mindful Self-Compassion, assisterande Ashtanga Yoga-lärare, sanghaledare för Göteborg Zen Cente samt medlem av Zen Peacemaker Order

Pris: 5600 kr - inkl kost och logi (boende i 2-3 bäddsrum). Meddela allergier eller intolerans vid anmälan.

 

Anmälan: via info@pakehall.com senast 28 mars 2017 - Obs – bindande anmälan

Max antal deltagare: 20 personer

 

Helgretreat i tystnad - Mindfulness & Självmedkänsla 22-24 september 2017

Ta chansen och följ med till vårt uppskattade tysta tredagarsretreat nära havet på rogivande Tofta Retreat en sensommarhelg i september. Det blir en möjlighet att lämna vardagslivets måsten bakom sig och fördjupa sitt utövande av mindfulness och meditation. Helgen kommer gå i stillhetens och återhämtningen tecken där vi laddar våra batterier i kropp och själ.

Under helgen kommer vi att utforska mindfulness och self-compassion – hur kan vi vara mer närvarande i våra liv och möta oss själva och andra med mer medkänsla? Vi kommer titta närmare på ett hållbart förhållningssätt till oss själva och till vår omvärld. Dagarna är varsamt uppdelade med sittande och gående meditation och mindful yoga, samt andra övningar i embodied awareness. Det blir även dharmatal och möjlighet till enskilda samtal med lärarna. Maten är näringsrik och vegetarisk och det finns tillgång till relax med bastu och vacker natur att stöva i.

Deltagarna får en möjlighet att möta sig själva i tystnad under en hel helg och verkligen släppa taget om det vanemässiga mönstret och se världen med nybörjarsinne.

 

Lärare: Pake Hall - Sanghaledare för Göteborg Zen Center och Meditationslärare inom MBSR och Path of Freedom, Teacher Trainee i Mindful Self-Compassion, samt medlem av Zen Peacemaker Order. Äger och driver Pake Hall Mindfulness & Yoga, för mer info se www.pakehall.com

Lärare: Anna Rask Sanchez – Leg. Fysioterapeut, Samtalsterapeut inom KBT och Meditationslärare inom MBSR. Äger och driver Fokus och Balans i Varberg, för mer info se www.fokusbalans.se

Kursavgift: 2800 kr.

Kost & Logi: Maten är vegetarisk och samma för alla, eventuella allergier och intoleranser måsta meddelas vid anmälan. Kostnaden för kost är 760 kr.

Boendet finns i fyra olika alternativ:

Alt 1.- Enklast delat boende, mindre våningssäng (egna sängkläder medtages) 250 kr/natt – 4 platser

Alt 2.- Enkelt delat boende (egna sängkläder medtages) 350 kr/natt – 8 platser

Alt 3.- Tofta Herrgårds Hotellanex dubbelrum 600kr/person/natt

Alt 4.- Tofta Herrgårds Hotellanex enkelrum 950 kr/natt

Så sammantaget pris för kost och logi för blir per boende val:

Alt 1.- 760 + 500 = 1260

Alt 2.- 760 + 700 = 1460

Alt 3.- 760 + 1200 = 1960

Alt 4.- 760 + 1900 = 2660

 

Anmälan: via anna@fokusbalans.se senast 18 augusti - Obs – bindande anmälan.

Max antal deltagare: 20 personer

 

NYÅRSRETREAT 5-DAGAR I TYSTNAD PÅ LILA SHALA I VISBY, GOTLAND

27 DEC – 1 JAN

YOGA, MINDFULNESS & SJÄLVMEDKÄNSLA – ETT GOTT SLUT OCH EN NY BÖRJAN

 

Till nyår så erbjuder vi en möjlighet till 5 dagar i tystnad med yoga i stillhet och rörelse, mindfulness och meditation.

Att åka på en tyst retreat är att ge sig själv möjligheten att komma hem till sig själv, att ankra i den stillhet som finns här och nu, men som vi inte alltid känner att vi har tillgång till. Denna gång kommer vi att praktisera yoga varvat med sittande, gående och liggande meditationer – och allt i en tydlig attityd av självmedkänsla. Eftersom det också är en speciell period av året så kommer vi göra övningar kring vilka våra kärnvärderingar är, vilken intention vi vill sätta i vårt liv. Det kan vara ett sätt att ta avsked av det som har varit och sätta en ny ton för det kommande året.

Morgonen börjar med ett pass i rörelse och kraft - ”Ashtanga Yoga för alla” (det innebär att passet anpassas utifrån gruppen, med fokus på den egna kroppen och andetaget och dess förutsättningar.) Det behövs ingen tidigare erfarenhet av just Ashtanga Yoga för att kunna vara med.

Därefter frukost, följt av en gemensam arbetsperiod och paus. Sedan blir det meditationer och dharmatal innan lunch.

Efter lunch en paus. På eftermiddagen blir det lite mer meditation och innan middagen en längre stillsam yogapraktik (yinyoga). Efter middagen så har vi ett kvällspass med meditation och möjlighet till enskilda samtal om praktiken och vad som är pågående i kropp och sinne under retreaten.

På nyårsafton gör vi en speciell ceremoni för att släppa taget om det som inte längre är hjälpsamt i våra liv, sätta intentionen för nästa år och bjuda in det vi vill göra plats för.

 

Boende: På Lila shala finns också några enkla sovplatser till självkostnadspris i delat rum (6 platser |200 kr/natt |ange i anmälan!), annars ordnas eget boende. Måltiderna är en del av praktiken och vi äter gemensamt på Lila shala.

Lärare:

Mariancila Kim – har undervisat olika intensiteter av yoga i ca 16 år och driver Lila shala – en plats för fredliga praktiker. Jag är också frukostkock under retreaten. Se också www.lilashala.se.

Pake Hall - Meditationslärare inom MBSR och Path of Freedom, Teacher Trainee inom Mindful Self-Compassion, assisterande Ashtanga Yoga-lärare, sanghaledare för Göteborg Zen Center samt medlem av Zen Peacemaker Order. Se också www.pakehall.com

Pris: 4.450 kr utan boende o resa. Faktura på föranmälan på 1.500 kr skickas inom kort efter anmälan och säkrar en plats.

Anmälan: info@pakehall.com

Max antal deltagare: 20 personer

OBS – ger behörighet till lärarutbildning inom MBSR och Mindful Self-Compassion vad gäller tyst retreat-kravet.

 

 

Copyright © All Rights Reserved