Retreat

 

Helgretreat i tystnad 14 - 16 september 2018: Mindfulness & Självmedkänsla

“A moment of self-compassion can change your entire day. A string of such moments can change the course of your life.” – Christopher K. Germer

 

Ta chansen och följ med till vårt uppskattade och återkommande tysta tredagarsretreat nu i höst den 14-16 september. Det blir en möjlighet att lämna vardagslivets måsten bakom sig och fördjupa sitt utövande av mindfulness och meditation. Helgen kommer gå i stillhetens och återhämtningen tecken där vi laddar våra batterier i kropp och själ.

 

Vi kommer återigen vara på Sörby retreatcenter, en liten gård som ligger i ett vackert kulturlandskap och som har en tydlig ekologisk profil. De har en KRAV-certifierad matservering i SlowFood anda med fokus på mathantverk, ekologiskt, lokalt, vegetariskt med inslag av rawfood. All kost under retreatet är vegetarisk och brukar vara väldigt uppskattad. Vi börjar med gemensam lunch på fredagen och slutar med gemensam lunch på söndagen.

 

Under helgen kommer vi att utforska mindfulness och self-compassion – hur kan vi vara mer närvarande i våra liv och möta oss själva och andra med mer medkänsla? Vi kommer titta närmare på ett hållbart förhållningssätt till oss själva och till vår omvärld. Dagarna är varsamt uppdelade med sittande och gående meditation och mindful yoga, samt andra övningar i embodied awareness. Det blir även dharmatal och möjlighet till enskilda samtal med lärarna.

 

Deltagarna får en möjlighet att möta sig själva i tystnad under en hel helg och verkligen släppa taget om det vanemässiga mönstret och se världen med nybörjarsinne.

 

Lärare: Pake Hall – Sanghaledare för Göteborg Zen Center och Meditationslärare inom MBSR och Path of Freedom, Teacher Trainee i Mindful Self-Compassion, samt medlem av Zen Peacemaker Order. Äger och driver Pake Hall Mindfulness & Yoga, för mer info se www.pakehall.com

 

Lärare: Anna Rask Sanchez – Leg. Fysioterapeut, Samtalsterapeut inom KBT och Meditationslärare inom MBSR. Äger och driver Fokus och Balans i Varberg, för mer info se www.fokusbalans.se

 

Kursavgift: 2800 kr.

 

Kost & Boende: tillkommer med 780 kr för kosten sedan valbart boendealternativ:

 

Alt 1. Boende (2 nätter) i delat två-tre bäddsrum med egna lakan och handduk = 800 kr/per person. (16 platser).

 

Alt 2. Boende (2 nätter) i enkelrum inkl. lakan och handduk = 1000kr/per person. ( 4 platser).

 

Anmälan och förfrågningar är välkomna via: anna@fokusbalans.se

 

Anmälan är bindande och vänligen meddela eventuella matallergier redan vid bokningen. Max antal deltagare: 20 personer.

 

 

 

NYÅRSRETREAT 5-DAGAR I TYSTNAD PÅ LILA SHALA I VISBY, GOTLAND

27 DEC 2018 – 1 JAN 2019

YOGA, MINDFULNESS & SJÄLVMEDKÄNSLA – ETT GOTT SLUT OCH EN NY BÖRJAN

 

Till nyår så erbjuder vi en möjlighet till 5 dagar i tystnad med yoga i stillhet och rörelse, mindfulness och meditation.

Att åka på en tyst retreat är att ge sig själv möjligheten att komma hem till sig själv, att ankra i den stillhet som finns här och nu, men som vi inte alltid känner att vi har tillgång till. Denna gång kommer vi att praktisera yoga varvat med sittande, gående och liggande meditationer – och allt i en tydlig attityd av självmedkänsla. Eftersom det också är en speciell period av året så kommer vi göra övningar kring vilka våra kärnvärderingar är, vilken intention vi vill sätta i vårt liv. Det kan vara ett sätt att ta avsked av det som har varit och sätta en ny ton för det kommande året.

Morgonen börjar med ett pass i rörelse och kraft - ”Yoga i rörelse och kraft" - anpassat för både erfarna och nybörjare.

Därefter frukost, följt av en gemensam arbetsperiod och paus. Sedan blir det meditationer och dharmatal innan lunch.

Efter lunch en paus. På eftermiddagen blir det lite mer meditation och innan middagen en längre stillsam yogapraktik (yinyoga). Efter middagen så har vi ett kvällspass med meditation och möjlighet till enskilda samtal om praktiken och vad som är pågående i kropp och sinne under retreaten.

På nyårsafton gör vi en speciell ceremoni för att släppa taget om det som inte längre är hjälpsamt i våra liv, sätta intentionen för nästa år och bjuda in det vi vill göra plats för.

 

Boende: På Lila shala finns också några enkla sovplatser till självkostnadspris i delat rum (6 platser |200 kr/natt |ange i anmälan!), annars ordnas eget boende. Måltiderna är en del av praktiken och vi äter gemensamt på Lila shala.

Lärare:

Mariancila Kim – har undervisat olika intensiteter av yoga i ca 16 år och driver Lila shala – en plats för fredliga praktiker. Jag är också frukostkock under retreaten. Se också www.lilashala.se.

Pake Hall - Meditationslärare inom MBSR och Path of Freedom, Teacher Trainee inom Mindful Self-Compassion, assisterande Ashtanga Yoga-lärare, sanghaledare för Göteborg Zen Center samt medlem av Zen Peacemaker Order. Se också www.pakehall.com

Datum: 27 december kl 17.00 2018 - 1 januari kl 14.00 2019

Pris: 4.950 kr utan boende o resa. Faktura på föranmälan på 1.500 kr skickas inom kort efter anmälan och säkrar en plats.

Anmälan: info@pakehall.com - sista anmälningsdag 15 december

Max antal deltagare: 20 personer

OBS – ger behörighet till lärarutbildning inom MBSR och Mindful Self-Compassion vad gäller tyst retreat-kravet.

 

Preliminärt schema:

7-8.30 Yoga

8.30-10.30 Frukost, arbete/vila (obs - några är ansvariga för att hjälpa till efter måltider att diska av osv enligt roterande schema)

10.30-12.00 Meditation, dharmatal

12-14 lunch, arbete/vila

14-15.30 Yoga i stillhet

15.30-17 meditation

18-19.30 middag, arbete/ vila

19.30-21 meditation, möjlighet till enskilda samtal

 

 

 

info@pakehall.com | 0735-270292

Copyright © All Rights Reserved