NYÅRSRETREAT 5-DAGAR I TYSTNAD PÅ LILA SHALA I VISBY, GOTLAND

27 DEC 2018 – 1 JAN 2019

YOGA, MINDFULNESS & SJÄLVMEDKÄNSLA – ETT GOTT SLUT OCH EN NY BÖRJAN

 

Till nyår så erbjuder vi en möjlighet till 5 dagar i tystnad med yoga i stillhet och rörelse, mindfulness och meditation.

Att åka på en tyst retreat är att ge sig själv möjligheten att komma hem till sig själv, att ankra i den stillhet som finns här och nu, men som vi inte alltid känner att vi har tillgång till. Denna gång kommer vi att praktisera yoga varvat med sittande, gående och liggande meditationer – och allt i en tydlig attityd av självmedkänsla. Eftersom det också är en speciell period av året så kommer vi göra övningar kring vilka våra kärnvärderingar är, vilken intention vi vill sätta i vårt liv. Det kan vara ett sätt att ta avsked av det som har varit och sätta en ny ton för det kommande året.

Morgonen börjar med ett pass i rörelse och kraft - ”Yoga i rörelse och kraft" - anpassat för både erfarna och nybörjare.

Därefter frukost, följt av en gemensam arbetsperiod och paus. Sedan blir det meditationer och dharmatal innan lunch.

Efter lunch en paus. På eftermiddagen blir det lite mer meditation och innan middagen en längre stillsam yogapraktik (yinyoga). Efter middagen så har vi ett kvällspass med meditation och möjlighet till enskilda samtal om praktiken och vad som är pågående i kropp och sinne under retreaten.

På nyårsafton gör vi en speciell ceremoni för att släppa taget om det som inte längre är hjälpsamt i våra liv, sätta intentionen för nästa år och bjuda in det vi vill göra plats för.

 

Boende: På Lila shala finns också några enkla sovplatser till självkostnadspris i delat rum (6 platser |200 kr/natt |ange i anmälan!), annars ordnas eget boende. Måltiderna är en del av praktiken och vi äter gemensamt på Lila shala.

Lärare:

Mariancila Kim – har undervisat olika intensiteter av yoga i ca 16 år och driver Lila shala – en plats för fredliga praktiker. Jag är också frukostkock under retreaten. Se också www.lilashala.se.

Pake Hall - Meditationslärare inom MBSR och Path of Freedom, Teacher Trainee inom Mindful Self-Compassion, assisterande Ashtanga Yoga-lärare, sanghaledare för Göteborg Zen Center samt medlem av Zen Peacemaker Order. Se också www.pakehall.com

Datum: 27 december kl 17.00 2018 - 1 januari kl 14.00 2019

Pris: 4.950 kr utan boende o resa. Faktura på föranmälan på 1.500 kr skickas inom kort efter anmälan och säkrar en plats.

Anmälan: info@pakehall.com - sista anmälningsdag 15 december

Max antal deltagare: 20 personer

OBS – ger behörighet till lärarutbildning inom MBSR och Mindful Self-Compassion vad gäller tyst retreat-kravet.

 

Preliminärt schema:

7-8.30 Yoga

8.30-10.30 Frukost, arbete/vila (obs - några är ansvariga för att hjälpa till efter måltider att diska av osv enligt roterande schema)

10.30-12.00 Meditation, dharmatal

12-14 lunch, arbete/vila

14-15.30 Yoga i stillhet

15.30-17 meditation

18-19.30 middag, arbete/ vila

19.30-21 meditation, möjlighet till enskilda samtal

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved